Wie zijn wij?

Praktijk Sana

Wij zijn Psychologenpraktijk Sana in Heerenveen. De praktijk is opgericht in 2023 en is een samenwerking van Helen Abbink & Anne Visser. Wij werken persoonsgericht met aandacht voor ieders achtergrond en context. De praktijk is toegankelijk, ook voor mensen die mogelijk meer moeite hebben om de (psychische) hulpverlening te vinden, bijvoorbeeld door opvoeding, culturele achtergrond en/of traumatische ervaringen. We zijn beiden transcultureel therapeut, met jarenlange ervaring in de transculturele psychiatrie, verslavingszorg en traumahulpverlening. Inspiratie en passie voor ons werk hebben we ook opgedaan tijdens onze reizen en werkzaamheden in het buitenland. Daarnaast hebben we ieder onze eigen expertise en kennisgebieden. De samenwerking geeft ook als voordeel dat het mogelijk is, waar nodig, om voor elkaar waar te nemen. 

Ons logo laat zien dat we oog hebben voor elkaar vanuit verschillende kanten van de wereld, met een open en nieuwsgierige houding. Het woord Sana vind je in meerdere talen terug en betekent onder andere gezondheid, reinheid, veelheid en kalmte.

 

Praktijk Sana is een samenwerkingsverband van de volgende praktijken: "Helen Abbink, Praktijk voor Psychotherapie" en "Psychologiepraktijk Anne Visser".

Helen Abbink

Helen Abbink

Psychotherapeut, GZ-psycholoog

Mijn naam is Helen Abbink en sinds 2023 werk ik, samen met Anne Visser, in onze praktijk in Heerenveen. Daarvoor heb ik 20 jaar gewerkt binnen diverse GGZ instellingen en NGO’s. Na mijn studie Gezondheidswetenschappen heb ik gewerkt binnen de kind- en jeugdzorg en verslavingszorg. Omdat ik ook nieuwgierig was naar het werk in een andere context en cultuur heb ik dit ervaren in Tanzania en Engeland. Terug in Nederland heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog gevolgd binnen de (forensische) verslavingszorg, waar ik jaren met plezier heb gewerkt. De afgelopen tien jaar heb ik met name gewerkt met cliënten uit diverse culturen en mij gespecialiseerd tot psychotherapeut.

Ik heb een natuurlijke nieuwsgierigheid naar ieders levensverhaal. Daarbij zijn vertrouwen en veiligheid heel belangrijk. Graag werk ik met mensen die op zoek willen gaan naar onderliggende (onbewuste) patronen om daar inzicht in te krijgen of een betekenis aan te geven. Ik maak vooral gebruik van een persoonsgericht en psychoanalytisch kader.


Lidmaatschappen
De Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP)
Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
De Vereniging EMDR Nederland (VEN)

Docent
Ik ben als docent werkzaam bij Postmaster Psychologie Opleidingen (PPO) te Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) binnen de psychologische en psychotherapeutische opleidingen.

Beroepscode
Op de site van de NVP staat de beroepscode voor psychotherapeuten vermeld. Als psychotherapeut dien ik me daar aan te houden. De gesprekken die u met mij voert zijn vertrouwelijk. Informatie met derden delen mag alleen met uw toestemming. In het kader van verbetering van de kwaliteit mag ik wel met collega’s overleggen over de behandeling, indien wenselijk. Uiteraard vallen deze collega’s ook onder bovengenoemde beroepscode en de plicht van vertrouwelijkheid.

BIG-nummer psychotherapeut: 39913585116
BIG-nummer GZ-psycholoog: 19913585125
Persoonlijke AGB-code: 94102634
Praktijk AGB-code: 94067537
KVK-nummer: 89638174

Kwaliteitsstatuut Helen Abbink

Anne Visser

Anne Visser

GZ-psycholoog, Orthopedagoog

Mijn naam is Anne Visser. Na mijn studies psychologie en orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik jaren gewerkt bij een grote GGZ-instelling in Drenthe. Daar heb ik gewerkt met mensen met verschillende psychische klachten en met diverse culturele achtergronden, zowel vluchtelingen, asielzoekers als migranten. Ik heb daar heel veel bewondering gekregen voor de veerkracht van mensen die (vele) traumatische, nare ervaringen hebben meegemaakt. Momenteel werk ik bij een middelgrote GGZ-instelling in Friesland en werk ik samen met Helen in onze Psychologenpraktijk Sana.

Ik vind het belangrijk dat je je bij mij welkom en veilig voelt om open te kunnen (leren) praten over waar je mee worstelt of wat je hebt meegemaakt, dus daar maak ik tijd voor tijdens het kennismaken (intake) en in de behandeling. Ik wil samen met jou aan de slag om je klachten te begrijpen en meer inzicht te krijgen in het ontstaan van je klachten, om daarna samen te gaan onderzoeken hoe we deze kunnen verminderen.

Mijn affiniteit ligt bij de behandeling van stemmings-, traumagerelateerde- en (gestagneerde) rouw klachten.


Lidmaatschappen
Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP)

BIG-nummer GZ-psycholoog: 49925372825
Persoonlijke AGB-code: 94105421
Praktijk AGB-code: 94067555
KVK-nummer: 89638476
Kwaliteitsstatuut Anne Visser